Bakonyi sertésragu galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kk őrölt piros paprika
  • 2 fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 kk mustár

Elkészítése:

A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm kevés vízzel, hogy párolódjon.
A szalonnát apróra vágom, zsírjára sütöm.

Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom.

A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, majd a gombát, fehér paprikát, paradicsomot és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve rászórom a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.

Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.

A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.

Galuskával tálaltam. Tuskó gombát használtam az ételben.