Bakonyi sertésborda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 kanál finom liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!