Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás palacsintatésztában sült karajszeletek recept

Almás palacsintatésztában sült karajszeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csont nélküli karaj
    • liszt

    A palacsintatésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 dl szódavíz
    • 2 közepes alma reszelve

    A sütéshez:

    • 7 dl étolaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

    Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat felverjük elektromos géppel, majd a szódavízzel, liszttel is alaposan elkeverjük.

    Legvégül hozzákeverjük a durvára reszelt almát. (A levét nem kell kinyomkodni.)

    Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztben kissé megforgatjuk, majd az almás palacsintatésztába mártjuk.

    Fedő alatt, lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütjük.

    Nagyon finom, kellemes ízű, omlós hús lett a végeredmény.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Egy kicsi maradt a palacsintatészta masszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá