Almás palacsintatésztában sült karajszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás palacsintatésztában sült karajszeletek

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • liszt

A palacsintatésztához:

  • 3 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • 2 közepes alma reszelve

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A tojásokat felverjük elektromos géppel, majd a szódavízzel, liszttel is alaposan elkeverjük.

Legvégül hozzákeverjük a durvára reszelt almát. (A levét nem kell kinyomkodni.)

Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztben kissé megforgatjuk, majd az almás palacsintatésztába mártjuk.

Fedő alatt, lassú tűznél mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Nagyon finom, kellemes ízű, omlós hús lett a végeredmény.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Egy kicsi maradt a palacsintatészta masszából, ahhoz tettem egy kevés lisztet, pici sütőport, és golyó formában kisütöttem.