Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tortiglioni torta szarvasgombás baconos sajtszósszal recept

Tortiglioni torta szarvasgombás baconos sajtszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tortiglioni vagy rigatoni tészta
    • 20 dkg bacon
    • 5 dl tejszín
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 evk. apróra vágott petrezselyem
    • bors
    • 20 dkg sajtkrém
    • 30 dkg mozzarella
    • 20 dkg cheddar sajt
    • 2 nagy marék reszelt parmezán
    • 2-3 kiskanál szarvasgomba pesto vagy friss reszelt szarvasgomba, esetleg szarvasgomba olaj

    Elkészítése:

    A tésztát kifőzzük. A szokásos főzési időnél rövidebb ideig hagyjuk a vízben, mert a szószból elegendő nedvességet fog kapni.

    Kb. 5-6 percig főzzük, leszűrjük és egy tálba öntjük, olívaolajjal összkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Amíg hűl, elkészítjük a szószt.

    A bacont nagyon-nagyon apró darabokra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, ekkor rányomjuk a fokhagymát, egy kevés borssal ízesítjük.

    Nem használtam sót, mert a bacon elég sós szokott lenni. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtkrémet, elkeverjük.

    Amikor felforrt beleszórjuk a reszelt cheddart, 20 dkg mozzarellát, parmezánt és az apróra vágott petrezselymet.

    Csómómentesre keverjük, pár perc alatt elolvad a sajt, ekkor levesszük a tűzről és a szarvasgomba pestoval ízesítjük.

    Egy 22 centis tortaformát kivajazunk és a kifőtt tésztát sorban beleállítjuk, majd a szószt ráöntjük. Elkenegetjük a tetején, hogy tészták belsejébe is kerüljön a mártásból.

    A tetejére rászórjuk a maradék 10 dkg mozzarella sajtot. 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Magában vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Tipp:

    Ha nem szeretjük a szarvasgombát vagy nincs kéznél, ki is hagyhatjuk, anélkül is rendkívül finom étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá