Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött rántott palacsinta recept

Töltött rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 12 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1 csipet só
    • 0,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 1 ek olaj
    • 1 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 15 dkg csirkemáj
    • 15 dkg gomba
    • 10 dkg bacon szalonna

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    Minden hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverünk. Félretesszük pihenni fél-1 órát. Ha nagyon besűrűsödik, akkor egy kevés vízzel hígítsuk, majd süssük ki.

    Töltelék készítése:

    A csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra szeleteljük. A csiperkegombát meghámozzuk, a tönkjét kivágjuk, megmossuk és szintén feldaraboljuk.
    A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a darabolt gombát, majd végül a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt készre főzzük.

    Az elkészített palacsintákba töltjük a májas ragut, feltekerjük, az oldalát behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Bepanírozzuk és forró olajban pár perc alatt kisütjük.

    Burgonyapürével, tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá