Töltött rántott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 12 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek olaj
  • 1 dkg élesztő

Töltelék:

  • 15 dkg csirkemáj
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg bacon szalonna

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

Minden hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverünk. Félretesszük pihenni fél-1 órát. Ha nagyon besűrűsödik, akkor egy kevés vízzel hígítsuk, majd süssük ki.

Töltelék készítése:

A csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra szeleteljük. A csiperkegombát meghámozzuk, a tönkjét kivágjuk, megmossuk és szintén feldaraboljuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a darabolt gombát, majd végül a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt készre főzzük.

Az elkészített palacsintákba töltjük a májas ragut, feltekerjük, az oldalát behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Bepanírozzuk és forró olajban pár perc alatt kisütjük.

Burgonyapürével, tejföllel tálaljuk.