Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puszta szelet recept

Puszta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Páchoz:

    • 1 evőkanál steak fűszerkeverék
    • 1/2 evőkanál fokhagymapor
    • 3 evőkanál étolaj
    • 8 szelet borjúhús (comb vagy felsál)

    Lecsóhoz:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 kg lecsópaprika
    • 2 hegyes erős paprika
    • 1 kg paradicsom
    • bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Velőhőz:

    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 30 dkg velő (sertés agyvelő)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • bors
    • friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
    • 1 teáskanál pirospaprika

    Tálaláshoz:

    • sült szalonna
    • adagonként 1 tükörtojás

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a bepácoljuk vele a húst. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.

    Elkészítjük a lecsós alapot. A paprikát vágjuk fel, de a csumáját ne tegyük bele az ételbe. A paradicsom szárát vágjuk ki, majd vágjuk szeletekre.

    Dinszteljük meg a hagymát. A hagymás alapra rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Öntünk alá egy kevés vizet, majd lefedjük és hagyjuk, hogy a saját levében 30-35 perc alatt megpárolódjon. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük a lecsóalapra. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett belefőzzük a tojásokat a lecsóba.

    Tegyük félre a lecsót és készítsük el a velőt: a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is.

    A velőt keverjük el a lecsóban.

    A szalonna szeleteket süssük ropógosra serpenyőben.

    Egy serpenyőben süssük meg a tükörtojásokat is.

    A tálaláshoz rakjunk a tányérra egy szelet húst, majd tegyünk a tetejére a velőkrémből egy nagyobb adagnyit. A velőkrém tetejére rakjuk rá a tükörtojást, majd a sült szalonnát is. Az elkészült ételet ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel. Jól ilik hozzá a steak vagy sült burgonya.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá