Hozzávalók:
Páchoz:
Lecsóhoz:
Velőhőz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a bepácoljuk vele a húst. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
Elkészítjük a lecsós alapot. A paprikát vágjuk fel, de a csumáját ne tegyük bele az ételbe. A paradicsom szárát vágjuk ki, majd vágjuk szeletekre.
Dinszteljük meg a hagymát. A hagymás alapra rátesszük a paprikát és a paradicsomot. Öntünk alá egy kevés vizet, majd lefedjük és hagyjuk, hogy a saját levében 30-35 perc alatt megpárolódjon. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük a lecsóalapra. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett belefőzzük a tojásokat a lecsóba.
Tegyük félre a lecsót és készítsük el a velőt: a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is.
A velőt keverjük el a lecsóban.
A szalonna szeleteket süssük ropógosra serpenyőben.
Egy serpenyőben süssük meg a tükörtojásokat is.
A tálaláshoz rakjunk a tányérra egy szelet húst, majd tegyünk a tetejére a velőkrémből egy nagyobb adagnyit. A velőkrém tetejére rakjuk rá a tükörtojást, majd a sült szalonnát is. Az elkészült ételet ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel. Jól ilik hozzá a steak vagy sült burgonya.