Baconben sütött borjú fehérpecsenye recept

Hozzávalók:
- 80 dkg borjú fehérpecsenye
- 20 dkg húsos szeletelt bacon
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 2-3 ek olívaolaj
Köretnek:
- Zöldséges párolt rizs
Elkészítése:
A húsról letisztítjuk a felesleges inakat. Megmossuk, és szárazra töröljük.
Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon mindkét oldalára kérget sütünk egy serpenyőben.
Ezután a bacont egymás mellé rétegesen lefektetjük, és ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük, és megöntözzük kevés olíva olajjal. Béleljük ki a tepsit alufóliával, akkor sokkal porhanyósabb lesz a hús.
A bort aláöntjük, és letakarjuk a tetejét is fóliával. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük 160 fokon.
Ezután levesszük a fóliát róla, és ellenőrizzük a húst. Ha már puha, akkor süssük fólia nélkül egy rövid ideig, majd letakarva pihentetjük 20 percig, azután szeleteljük.
Bármilyen párolt rizs, vagy burgonya köret illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »