Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis lencsesláta recept

Virslis lencsesláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg lencse
    • 2 pár virsli
    • 0,5 ek cukor
    • 1 ek ecet
    • 7 ek majonéz
    • 7 ek tejföl
    • pár csepp citromlé
    • 1 tk mustár (opcionális)
    • 1 csokor újhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 2-3 babaérlevél

    Elkészítése:

    A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

    A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.

    A tejfölt elkeverjük a majonézzel,  citromlével, esetleg a mustárral.

    Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.

    Egy napig hűtőben érleljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá