Virslis lencsesláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslis lencsesláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2 pár virsli
  • 0,5 ek cukor
  • 1 ek ecet
  • 7 ek majonéz
  • 7 ek tejföl
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk mustár (opcionális)
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 babaérlevél

Elkészítése:

A virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

A lencsét felöntjük kb 3-szoros mennyiségű vízzel, hozzáadunk egy kis csipet sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Még melegen belekeerjük a cukrot és az ecetet, majd a levében hagyjuk kihűlni.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel,  citromlével, esetleg a mustárral.

Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a virslit, majd jól összeforgatjuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét és összekeverjük.

Egy napig hűtőben érleljük.