Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta recept

Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemáj
    • 2 ek olívaolaj
    • frissen őrölt bors
    • néhány babérlevél
    • kis csokor majoránna
    • kevés csilipehely
    • almaecet, vagy 10 %-os ételecet
    • 250 g száraztészta

    Elkészítése:

    A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.

    Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.

    Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.

    Frissen sót, és borsot őrlünk rá.

    Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.

    A tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá