Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tésztás csípős-savanyú csirkemájsaláta

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • kis csokor majoránna
  • kevés csilipehely
  • almaecet, vagy 10 %-os ételecet
  • 250 g száraztészta

Elkészítése:

A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük.

Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott, hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával.

Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olívaolajjal, almaecettel, sóval, a májat pedig olívaolajjal, kevés almaecettel (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj), és csilipehellyel összeforgatjuk.

Frissen sót, és borsot őrlünk rá.

Lehűtve, tésztasalátaként tálaljuk.