Székely csalamádé recept

Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 közepes sárgarépa
- 7 közepes csemegeuborka
- 2 közepes paprika
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 ek cukor
- 2 ek napraforgó olaj
- 3 ek ecet (10%-os)
- 5 dl víz
Elkészítése:
Megtisztított hagymát felszeleteljük, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
A káposztát megmossuk. A sárgarépát, uborkát vékony karikára szeleteljük.
A paprikát cikkekre vágjuk, a kaprot finomra aprítjuk.
Hideg vízben feloldjuk a cukrot, és elkeverjük az ecettel, olajjal és a vágott kaporral.
Nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a levét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »