Székely csalamádé recept
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 közepes sárgarépa
- 7 közepes csemegeuborka
- 2 közepes paprika
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 ek cukor
- 2 ek napraforgó olaj
- 3 ek ecet (10%-os)
- 5 dl víz
Elkészítése:
Megtisztított hagymát felszeleteljük, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
A káposztát megmossuk. A sárgarépát, uborkát vékony karikára szeleteljük.
A paprikát cikkekre vágjuk, a kaprot finomra aprítjuk.
Hideg vízben feloldjuk a cukrot, és elkeverjük az ecettel, olajjal és a vágott kaporral.
Nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a levét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









