Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székely csalamádé recept

Székely csalamádé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 2 közepes sárgarépa
    • 7 közepes csemegeuborka
    • 2 közepes paprika
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 1 csokor kapor
    • 1 ek cukor
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 3 ek ecet (10%-os)
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    Megtisztított hagymát felszeleteljük, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.

    A káposztát megmossuk. A sárgarépát, uborkát vékony karikára szeleteljük.

    A paprikát cikkekre vágjuk, a kaprot finomra aprítjuk.

    Hideg vízben feloldjuk a cukrot, és elkeverjük az ecettel, olajjal és a vágott kaporral.

    Nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a levét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá