Székely csalamádé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 közepes sárgarépa
  • 7 közepes csemegeuborka
  • 2 közepes paprika
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek cukor
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 3 ek ecet (10%-os)
  • 5 dl víz

Elkészítése:

Megtisztított hagymát felszeleteljük, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.

A káposztát megmossuk. A sárgarépát, uborkát vékony karikára szeleteljük.

A paprikát cikkekre vágjuk, a kaprot finomra aprítjuk.

Hideg vízben feloldjuk a cukrot, és elkeverjük az ecettel, olajjal és a vágott kaporral.

Nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a levét.