Szárzellersaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag szárzeller
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy fehérretek
- 1 savanykás alma
- 2-3 ek salátaolaj
- 2-3 ek fehérborecet
- 2 ek méz
- kb 1 tk só
- maréknyi apróra tört pírított dió
Elkészítése:
A mézet, a fehérborecetet, a salátaolajat összekeverjük, a zöldségeket, megmossuk, felkockázzuk, az almát is megmossuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a diót szárazon megpirítjuk, darabosra törjük (pl egy zacskóba tesszük és nyújtófával párat sodrunk rajta, de a mozsár is hasznos lehet, vagy akár a késes aprító is, de semmiképp sem kell teljesen megdarálni).
Egy tálba rakosgatjuk a darabolt zöldségeket és az almát is, megsózzuk, ráöntjük a salátaolajos keveréket és alaposan összekeverjük. A tetejére rászórjuk a diót, akár díszíthetjük is, én erre piros retket és a szárzeller zöldjét használtam.
Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd grillezett húsok mellé kínáljuk.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/492
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.