Szárzellersaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag szárzeller
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy fehérretek
  • 1 savanykás alma
  • 2-3 ek salátaolaj
  • 2-3 ek fehérborecet
  • 2 ek méz
  • kb 1 tk só
  • maréknyi apróra tört pírított dió

Elkészítése:

A mézet, a fehérborecetet, a salátaolajat összekeverjük, a zöldségeket, megmossuk, felkockázzuk, az almát is megmossuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a diót szárazon megpirítjuk, darabosra törjük (pl egy zacskóba tesszük és nyújtófával párat sodrunk rajta, de a mozsár is hasznos lehet, vagy akár a késes aprító is, de semmiképp sem kell teljesen megdarálni).

Egy tálba rakosgatjuk a darabolt zöldségeket és az almát is, megsózzuk, ráöntjük a salátaolajos keveréket és alaposan összekeverjük. A tetejére rászórjuk a diót, akár díszíthetjük is, én erre piros retket és a szárzeller zöldjét használtam.

Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd grillezett húsok mellé kínáljuk.