Hozzávalók:
Elkészítése:
A mézet, a fehérborecetet, a salátaolajat összekeverjük, a zöldségeket, megmossuk, felkockázzuk, az almát is megmossuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a diót szárazon megpirítjuk, darabosra törjük (pl egy zacskóba tesszük és nyújtófával párat sodrunk rajta, de a mozsár is hasznos lehet, vagy akár a késes aprító is, de semmiképp sem kell teljesen megdarálni).
Egy tálba rakosgatjuk a darabolt zöldségeket és az almát is, megsózzuk, ráöntjük a salátaolajos keveréket és alaposan összekeverjük. A tetejére rászórjuk a diót, akár díszíthetjük is, én erre piros retket és a szárzeller zöldjét használtam.
Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd grillezett húsok mellé kínáljuk.