Rántott hal krumplisalátával recept
Hozzávalók:
Rántott halhoz:
- 4 db halfilé
- só, bors
- fél citrom leve
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- étolaj a sütéshez
Krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- kevés lila vagy sonkahagyma
Tartárhoz:
- 4 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tk mustár
- 2 tk cukor
- só ízlés szerint
- 2-3 csepp citromlé
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
A halakat egy fél citrom levével átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, karikára vagdossuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A tartár hozzávalóit összekeverjük (kóstoljuk meg, ízlésünk szerint változtathatunk a fűszerek, ízesítők arányán), és végül belekeverjük a krumplit, illetve a karikára szelt hagymát.
Jó étvágyat ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









