Rántott hal krumplisalátával recept
Hozzávalók:
Rántott halhoz:
- 4 db halfilé
- só, bors
- fél citrom leve
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- étolaj a sütéshez
Krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- kevés lila vagy sonkahagyma
Tartárhoz:
- 4 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tk mustár
- 2 tk cukor
- só ízlés szerint
- 2-3 csepp citromlé
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
A halakat egy fél citrom levével átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, karikára vagdossuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A tartár hozzávalóit összekeverjük (kóstoljuk meg, ízlésünk szerint változtathatunk a fűszerek, ízesítők arányán), és végül belekeverjük a krumplit, illetve a karikára szelt hagymát.
Jó étvágyat ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









