Mexikói babsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg vörösbab konzerv
- 25 dkg kukorica konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-4 evőkanál olaj és sűrített paradicsom
- fél mokkáskanál chilipor
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagy piros színű paprika
- 1 csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A babot és a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk.
A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi, körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.
A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »