Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói babsaláta recept

Mexikói babsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vörösbab konzerv
    • 25 dkg kukorica konzerv
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4-4 evőkanál olaj és sűrített paradicsom
    • fél mokkáskanál chilipor
    • só, őrölt fekete bors
    • 1 nagy piros színű paprika
    • 1 csípős zöldpaprika

    Elkészítése:

    A babot és a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk.

    A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi, körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.

    A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá