Mexikói babsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg vörösbab konzerv
- 25 dkg kukorica konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-4 evőkanál olaj és sűrített paradicsom
- fél mokkáskanál chilipor
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagy piros színű paprika
- 1 csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A babot és a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk.
A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi, körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.
A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »