Mexikói babsaláta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg vörösbab konzerv
- 25 dkg kukorica konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-4 evőkanál olaj és sűrített paradicsom
- fél mokkáskanál chilipor
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagy piros színű paprika
- 1 csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A babot és a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk.
A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi, körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.
A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.