Mexikói babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mexikói babsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg vörösbab konzerv
  • 25 dkg kukorica konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-4 evőkanál olaj és sűrített paradicsom
  • fél mokkáskanál chilipor
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 nagy piros színű paprika
  • 1 csípős zöldpaprika

Elkészítése:

A babot és a kukoricát leszűrjük, lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit összezúzzuk.

A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd annyi, körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.

A kétféle paprikát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.

Pár órára hűtőbe tesszük.