Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Héjában sült joghurtos krumplisaláta recept

Héjában sült joghurtos krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500-700 gramm kisebb szemű krumpli
    • bors
    • chili vagy pirospaprika
    • lilahagyma
    • kápia paprika
    • uborka
    • 5 ek joghurt (nálam görög)
    • 2 ek majonéz
    • 1 ek mustár
    • 1/2 citrom leve
    • fehérbors

    Elkészítése:

    A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul sós vízben puhára főzzük. Miután megfőttek, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és egy pohár aljával óvatosan szétnyomkodjuk.

    A krumplikat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint paprikával. Ha csípősebben szeretnénk, használhatunk chilit, de ha csak egy kis színt adnánk hozzá, elég a fűszerpaprika. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és minimum 20 percig sütjük, amíg a krumpli ropogós nem kezd lenni. Ha igazán ropogósra vágyunk, hagyjuk még tovább sülni, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlságosan.

    A dresszinghez a joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és fehérborssal. Facsarunk bele citromlevet, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (kaliforniai is lehet), uborkát, lilahagymát és egy kevés friss kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.

    A sült krumplikat a dresszinghez adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a mártás. Azonnal fogyasztható, de ha van türelmünk, érdemes egy kicsit hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Frissen tálalva is garantáltan ínycsiklandó!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek