Héjában sült joghurtos krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 500-700 gramm kisebb szemű krumpli
- só
- bors
- chili vagy pirospaprika
- lilahagyma
- kápia paprika
- uborka
- 5 ek joghurt (nálam görög)
- 2 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1/2 citrom leve
- só
- fehérbors
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul sós vízben puhára főzzük. Miután megfőttek, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és egy pohár aljával óvatosan szétnyomkodjuk.
A krumplikat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint paprikával. Ha csípősebben szeretnénk, használhatunk chilit, de ha csak egy kis színt adnánk hozzá, elég a fűszerpaprika. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és minimum 20 percig sütjük, amíg a krumpli ropogós nem kezd lenni. Ha igazán ropogósra vágyunk, hagyjuk még tovább sülni, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlságosan.
A dresszinghez a joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és fehérborssal. Facsarunk bele citromlevet, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (kaliforniai is lehet), uborkát, lilahagymát és egy kevés friss kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.
A sült krumplikat a dresszinghez adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a mártás. Azonnal fogyasztható, de ha van türelmünk, érdemes egy kicsit hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Frissen tálalva is garantáltan ínycsiklandó!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »