Héjában sült joghurtos krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Héjában sült joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 500-700 gramm kisebb szemű krumpli
  • bors
  • chili vagy pirospaprika
  • lilahagyma
  • kápia paprika
  • uborka
  • 5 ek joghurt (nálam görög)
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1/2 citrom leve
  • fehérbors

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul sós vízben puhára főzzük. Miután megfőttek, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és egy pohár aljával óvatosan szétnyomkodjuk.

A krumplikat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint paprikával. Ha csípősebben szeretnénk, használhatunk chilit, de ha csak egy kis színt adnánk hozzá, elég a fűszerpaprika. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és minimum 20 percig sütjük, amíg a krumpli ropogós nem kezd lenni. Ha igazán ropogósra vágyunk, hagyjuk még tovább sülni, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlságosan.

A dresszinghez a joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és fehérborssal. Facsarunk bele citromlevet, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (kaliforniai is lehet), uborkát, lilahagymát és egy kevés friss kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.

A sült krumplikat a dresszinghez adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a mártás. Azonnal fogyasztható, de ha van türelmünk, érdemes egy kicsit hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Frissen tálalva is garantáltan ínycsiklandó!