Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul sós vízben puhára főzzük. Miután megfőttek, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és egy pohár aljával óvatosan szétnyomkodjuk.
A krumplikat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint paprikával. Ha csípősebben szeretnénk, használhatunk chilit, de ha csak egy kis színt adnánk hozzá, elég a fűszerpaprika. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és minimum 20 percig sütjük, amíg a krumpli ropogós nem kezd lenni. Ha igazán ropogósra vágyunk, hagyjuk még tovább sülni, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlságosan.
A dresszinghez a joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és fehérborssal. Facsarunk bele citromlevet, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát (kaliforniai is lehet), uborkát, lilahagymát és egy kevés friss kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.
A sült krumplikat a dresszinghez adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a mártás. Azonnal fogyasztható, de ha van türelmünk, érdemes egy kicsit hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Frissen tálalva is garantáltan ínycsiklandó!