Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros, lilahagymás krumplisaláta recept

Kapros, lilahagymás krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • kb 2 kg krumpli
    • 4-5 fej lilahagyma
    • 2 pohár tejföl, (2 x 330g)
    • 1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
    • 2 kanál mustár
    • 1 kanál olíva olaj
    • 1 kávéskanál szárított kapor
    • őrölt bors ízlés szerint
    • kevés fokhagyma granulátum

    Elkészítése:

    A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem vigyázva, ne főzzem túl. Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből, mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olíva olajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt.

    Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé. Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.

    Fontos jól megsaccolni a mártás, és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet. Szeretem, ha nem úszik a krumpli a mártásban!

    A felkarikázott főtt krumplit, és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek