Kapros-lilahagymás krumplisaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 nagyobb burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 150 g tejföl
- só ,kevés ecet a főzővízbe
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál olaj
- 1-2 kávéskanál kapor
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
Elkészítése:
A lilahagymát apróra felszeleteljük, majd megsózzuk erőteljesen.
A burgonyát héjastól egészben, sós ,enyhén ecetes vízben megfőzzük.
Ezután a meghámozott, felkarikázott krumplit rátesszük a sózott lilahagymára.
A tejfölből, mustárból, szárított kaporból, az olajból, sóból, őrölt borsból és a fokhagyma granulátumból öntetet készítünk. Az egészet jól összekeverjük egy tálban.
A burgonyás lilahagymát összekeverjük az öntettel. Hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









