Kapros-lilahagymás krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros-lilahagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 150 g tejföl
  • só ,kevés ecet a főzővízbe
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 kávéskanál kapor
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum

Elkészítése:

A lilahagymát apróra felszeleteljük, majd megsózzuk erőteljesen.

A burgonyát héjastól egészben, sós ,enyhén ecetes vízben megfőzzük.

Ezután a meghámozott, felkarikázott krumplit rátesszük a sózott lilahagymára.

A tejfölből, mustárból, szárított kaporból, az olajból, sóból, őrölt borsból és a fokhagyma granulátumból öntetet készítünk. Az egészet jól összekeverjük egy tálban.

A burgonyás lilahagymát összekeverjük az öntettel. Hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.