Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztasaláta másként recept

Káposztasaláta másként
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 negyed fejeskáposzta
  • 1 közepes nagyságú sárgarépa
  • 1 kis fej lilahagyma
  • fél citrom leve
  • 1 tk mustár
  • 1,5 dl sűrű görög joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz
  • csipetnyi bors
  • csipetnyi őrölt kömény

Elkészítése:

A káposztát és a sárgarépát reszeljük, hagymát szeljük vékony csíkokra, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.

Készítsük el az öntet: keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel (cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak).

Keverjük össze a répás káposztát és az öntettel és el is készült.

Takarjuk le vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba és hűtőben pihentessük pár órát.

Sültek mellé, hal mellé finom köret.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá