Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás burgonyasaláta recept

Hagymás burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 14 db kisebb burgonya
    • 7 fej kisebb hagyma (vegyesen lila és vörös)
    • 1,5 l hideg víz
    • 7 ek ecet
    • 4 ek cukor
    • 1,5 tk só
    • 1 tk kömény
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A burgonyákat mossuk meg, majd héjastól főzzük meg enyhén sós vízben.

    A hagymákat vágjuk vékonyabb szeletekre. Ha megfőttek a burgonyák, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.

    Készítsük el a salátalevet: a vizet keverjük el az ecettel, a cukorral, sóval, köménnyel és ízlés szerint őrölt borssal.

    Egy nagy jénai aljára tegyünk egy adag burgonyát, majd szórjuk meg egy adag hagymával. Enyhén sózzuk meg, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    Ha ez megvan, öntsük nyakon az egészet a salátalével. A lényeg, hogy a salátalé teljesen ellepje a burgonyát és a hagymát.

    Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 óraára (én általában egy éjszakát szoktam hagyni), hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá