Hagymás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 14 db kisebb burgonya
- 7 fej kisebb hagyma (vegyesen lila és vörös)
- 1,5 l hideg víz
- 7 ek ecet
- 4 ek cukor
- 1,5 tk só
- 1 tk kömény
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A burgonyákat mossuk meg, majd héjastól főzzük meg enyhén sós vízben.
A hagymákat vágjuk vékonyabb szeletekre. Ha megfőttek a burgonyák, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
Készítsük el a salátalevet: a vizet keverjük el az ecettel, a cukorral, sóval, köménnyel és ízlés szerint őrölt borssal.
Egy nagy jénai aljára tegyünk egy adag burgonyát, majd szórjuk meg egy adag hagymával. Enyhén sózzuk meg, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Ha ez megvan, öntsük nyakon az egészet a salátalével. A lényeg, hogy a salátalé teljesen ellepje a burgonyát és a hagymát.
Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 óraára (én általában egy éjszakát szoktam hagyni), hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









