Hagymás burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 14 db kisebb burgonya
  • 7 fej kisebb hagyma (vegyesen lila és vörös)
  • 1,5 l hideg víz
  • 7 ek ecet
  • 4 ek cukor
  • 1,5 tk só
  • 1 tk kömény
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A burgonyákat mossuk meg, majd héjastól főzzük meg enyhén sós vízben.

A hagymákat vágjuk vékonyabb szeletekre. Ha megfőttek a burgonyák, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.

Készítsük el a salátalevet: a vizet keverjük el az ecettel, a cukorral, sóval, köménnyel és ízlés szerint őrölt borssal.

Egy nagy jénai aljára tegyünk egy adag burgonyát, majd szórjuk meg egy adag hagymával. Enyhén sózzuk meg, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Ha ez megvan, öntsük nyakon az egészet a salátalével. A lényeg, hogy a salátalé teljesen ellepje a burgonyát és a hagymát.

Tegyük a hűtőbe legalább 2-3 óraára (én általában egy éjszakát szoktam hagyni), hogy az ízek összeérjenek.