Gyümölcssaláta chia pudinggal recept
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
- 1 ek eritrit
- 1 kk fehéj
A gyümölcssalátához:
- 1 alma
- 1 kisebb fürt szőlő
- 1 gránátalma
- 1 őszibarack
- 1 kisebb szelet sárgadinnye
Adagonként:
- 1 ek méz
- 1 ek frissen facsart citromlé
- kevés kókuszreszelék
Elkészítése:
A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű pudingszerű krémet kapunk.
A gyümölcsöket mossuk meg, tisztítsuk meg. Az almát és az őszibarackot kockázzuk fel, a szőlőt szemezgessük le, a gránátalma magjait kaparjuk ki, a dinnyéből vágjunk vékony kis szeletkéket.
A pudingot osszuk el 5-6 kistányéron, majd ízlésesen rakjuk ki a gyümölcsökkel, locsoljuk meg a citromlével és a mézzel, díszítsük kevéske kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe, kb 1 órára, hogy a gyümölcsök is alaposan lehűljenek.
Tipp:
A gyümölcsöket ízlés szerint, illetve évszak szerint variálhatjuk.