Gyümölcssaláta chia pudinggal recept

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
- 1 ek eritrit
- 1 kk fehéj
A gyümölcssalátához:
- 1 alma
- 1 kisebb fürt szőlő
- 1 gránátalma
- 1 őszibarack
- 1 kisebb szelet sárgadinnye
Adagonként:
- 1 ek méz
- 1 ek frissen facsart citromlé
- kevés kókuszreszelék
Elkészítése:
A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű pudingszerű krémet kapunk.
A gyümölcsöket mossuk meg, tisztítsuk meg. Az almát és az őszibarackot kockázzuk fel, a szőlőt szemezgessük le, a gránátalma magjait kaparjuk ki, a dinnyéből vágjunk vékony kis szeletkéket.
A pudingot osszuk el 5-6 kistányéron, majd ízlésesen rakjuk ki a gyümölcsökkel, locsoljuk meg a citromlével és a mézzel, díszítsük kevéske kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe, kb 1 órára, hogy a gyümölcsök is alaposan lehűljenek.
Tipp:
A gyümölcsöket ízlés szerint, illetve évszak szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »