Gyümölcssaláta chia pudinggal recept

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
- 1 ek eritrit
- 1 kk fehéj
A gyümölcssalátához:
- 1 alma
- 1 kisebb fürt szőlő
- 1 gránátalma
- 1 őszibarack
- 1 kisebb szelet sárgadinnye
Adagonként:
- 1 ek méz
- 1 ek frissen facsart citromlé
- kevés kókuszreszelék
Elkészítése:
A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű pudingszerű krémet kapunk.
A gyümölcsöket mossuk meg, tisztítsuk meg. Az almát és az őszibarackot kockázzuk fel, a szőlőt szemezgessük le, a gránátalma magjait kaparjuk ki, a dinnyéből vágjunk vékony kis szeletkéket.
A pudingot osszuk el 5-6 kistányéron, majd ízlésesen rakjuk ki a gyümölcsökkel, locsoljuk meg a citromlével és a mézzel, díszítsük kevéske kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe, kb 1 órára, hogy a gyümölcsök is alaposan lehűljenek.
Tipp:
A gyümölcsöket ízlés szerint, illetve évszak szerint variálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »