Gyümölcssaláta chia pudinggal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A pudinghoz:

  • 8 ek chia mag
  • fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
  • 1 ek eritrit
  • 1 kk fehéj

A gyümölcssalátához:

  • 1 alma
  • 1 kisebb fürt szőlő
  • 1 gránátalma
  • 1 őszibarack
  • 1 kisebb szelet sárgadinnye

Adagonként:

  • 1 ek méz
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • kevés kókuszreszelék

Elkészítése:

A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű pudingszerű krémet kapunk.

A gyümölcsöket mossuk meg, tisztítsuk meg. Az almát és az őszibarackot kockázzuk fel, a szőlőt szemezgessük le, a gránátalma magjait kaparjuk ki, a dinnyéből vágjunk vékony kis szeletkéket.

A pudingot osszuk el 5-6 kistányéron, majd ízlésesen rakjuk ki a gyümölcsökkel, locsoljuk meg a citromlével és a mézzel, díszítsük kevéske kókuszreszelékkel.

Tegyük a hűtőbe, kb 1 órára, hogy a gyümölcsök is alaposan lehűljenek.

Tipp:

A gyümölcsöket ízlés szerint, illetve évszak szerint variálhatjuk.