Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciasaláta recept

Franciasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g répa
    • 200 gzöldborsó
    • 250 g krumpli
    • 700 g 12 %-os tejföl
    • 5 db nagyobb csemege uborka
    • feketebors
    • 5 ek majonéz
    • 2 ek mustár
    • 1 tk kristálycukor
    • 2 liter víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmosom. A répát megpucolom és apró kockákra vágom, a krumplit szintén.

    A csemegeuborkáról a levet lecsöpögtetem és a végeit levágom, majd szintén összekockázom.

    Forrásban lévő kb 2 liter vízbe teszem a krumplit, a borsót, és a répát és kb 30 percig főzöm. Ha nagyon friss (idei) zöldségről van szó, akkor elég 15 perc.

    Egy nagy üveg vagy műanyag tálban kikeverem a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a kristálycukorral, 2 csipet sóval és 2 csipet őrölt feketeborssal.

    Ha a zöldségek puhára főttek, leöntöm, szűröm és óvatosan belekeverem a mártásba.

    Hűtőbe teszem lefedve a tálat kb 1 órára.

    Tálaláskor díszíthetjük a tetejét paradicsommal és főtt tojással. Nálunk aszpik, főtt sonka és főtt tojás mellé volt, így a tetejét már nem díszítettem.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá