Franciasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g répa
  • 200 gzöldborsó
  • 250 g krumpli
  • 700 g 12 %-os tejföl
  • 5 db nagyobb csemege uborka
  • feketebors
  • 5 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 tk kristálycukor
  • 2 liter víz

Elkészítése:

A zöldségeket megmosom. A répát megpucolom és apró kockákra vágom, a krumplit szintén.

A csemegeuborkáról a levet lecsöpögtetem és a végeit levágom, majd szintén összekockázom.

Forrásban lévő kb 2 liter vízbe teszem a krumplit, a borsót, és a répát és kb 30 percig főzöm. Ha nagyon friss (idei) zöldségről van szó, akkor elég 15 perc.

Egy nagy üveg vagy műanyag tálban kikeverem a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a kristálycukorral, 2 csipet sóval és 2 csipet őrölt feketeborssal.

Ha a zöldségek puhára főttek, leöntöm, szűröm és óvatosan belekeverem a mártásba.

Hűtőbe teszem lefedve a tálat kb 1 órára.

Tálaláskor díszíthetjük a tetejét paradicsommal és főtt tojással. Nálunk aszpik, főtt sonka és főtt tojás mellé volt, így a tetejét már nem díszítettem.

Jó étvágyat!