Epres saláta recept
Hozzávalók:
- 280 g saláta mix
- 0,25 kg friss földieper
- 15 dkg rokfort jellegű sajt
- 5 dkg szeletelt mandula
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- csipet törött fehérbors
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 4 cl mézes barackpálinka
- 1 ek málnaecet
- csipet tengeri só
Elkészítése:
Az epreket lecsumázzuk, majd alaposan megmossuk és félbevágjuk.
A salátát tálba rakjuk, hozzáadjuk az epret is.
Összedolgozzuk a tejfölt, a majonézt, az ecetet, az olajt, a pálinkát és a villával összetört sajtot, csipet sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a salátára ráöntjük, 1-2 óráig hűtőben tartjuk.
Négy salátás tálra rakjuk, megszórjuk a mandulával és erre helyezzük a díszítésre meghagyott, félbevágott epreket és a citromfű ágacskát.
Tipp:
Célszerű 30 prcet letakarva a hűtőben pihentetni, hogy az ízek össze érjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









