Édesburgonya saláta recept

Hozzávalók:
- 4 közepes édesburgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
- feta vagy krémfehér sajt
Öntet:
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- só, bors
- kakukkfű, bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »