Édesburgonya saláta recept

Hozzávalók:
- 4 közepes édesburgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
- feta vagy krémfehér sajt
Öntet:
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- só, bors
- kakukkfű, bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »