Édesburgonya saláta recept

Hozzávalók:
- 4 közepes édesburgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
- feta vagy krémfehér sajt
Öntet:
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- só, bors
- kakukkfű, bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »