Édesburgonya saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 közepes édesburgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
- feta vagy krémfehér sajt
Öntet:
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- só, bors
- kakukkfű, bazsalikom
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.