Édesburgonya saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 szál újhagyma (ha bírja a gyomrod a nyers hagymát)
  • feta vagy krémfehér sajt

Öntet:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 1 tk méz
  • só, bors
  • kakukkfű, bazsalikom

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, majd kockára vágjuk. A burgonyát és a paprikát egy tepsibe tesszük, megszórjuk kevés sóval, majd kevés olajat locsolunk rá és összeforgatjuk.

200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Közben a hagymát és a sajtot összevágjuk, hozzáadjuk a megsült és kihűlt burgonyát.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.