3-as saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- snidling, vagy póréhagyma vagy újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg nagy lyukú sajt vagy bármilyen kemény vagy félkemény sajt
- 5-6 közepes burgonya
- 5-6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 db kemény paradicsom
- só
Az öntethez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint: cukor, bors, citromlé, mustár, kurkuma
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm. A tojásokat keményre főzöm.
Ezután megpucolom a burgonyákat és a tojásokat, majd apró kockákra vágom és egy tálba beleteszem és sózom.
Amíg hűl, addig a többi hozzávalót is apróra vágom. A paradicsom kivételével a kihűlt burgonyához és tojáshoz adom.
Az öntethez a hozzávalóit alaposan összeturmixolom. A paradicsomot is hozzáadom a salátához (korábban azért nem, mert túl leveses a többi hozzávalóhoz képest és eláztatta volna a többit!), majd az öntettel ôvatosan elkeverem.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Én füstölt sajtot mindig teszek bele, a másik 2 változó. Ugyan ez a helyzet a vöröshagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »