3-as saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- snidling, vagy póréhagyma vagy újhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg nagy lyukú sajt vagy bármilyen kemény vagy félkemény sajt
- 5-6 közepes burgonya
- 5-6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 db kemény paradicsom
- só
Az öntethez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint: cukor, bors, citromlé, mustár, kurkuma
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm. A tojásokat keményre főzöm.
Ezután megpucolom a burgonyákat és a tojásokat, majd apró kockákra vágom és egy tálba beleteszem és sózom.
Amíg hűl, addig a többi hozzávalót is apróra vágom. A paradicsom kivételével a kihűlt burgonyához és tojáshoz adom.
Az öntethez a hozzávalóit alaposan összeturmixolom. A paradicsomot is hozzáadom a salátához (korábban azért nem, mert túl leveses a többi hozzávalóhoz képest és eláztatta volna a többit!), majd az öntettel ôvatosan elkeverem.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Én füstölt sajtot mindig teszek bele, a másik 2 változó. Ugyan ez a helyzet a vöröshagymával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.