3-as saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • snidling, vagy póréhagyma vagy újhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg nagy lyukú sajt vagy bármilyen kemény vagy félkemény sajt
  • 5-6 közepes burgonya
  • 5-6 db tojás
  • 1-2 db kemény paradicsom

Az öntethez:

  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint: cukor, bors, citromlé, mustár, kurkuma

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm. A tojásokat keményre főzöm.

Ezután megpucolom a burgonyákat és a tojásokat, majd apró kockákra vágom és egy tálba beleteszem és sózom.

Amíg hűl, addig a többi hozzávalót is apróra vágom. A paradicsom kivételével a kihűlt burgonyához és tojáshoz adom.

Az öntethez a hozzávalóit alaposan összeturmixolom. A paradicsomot is hozzáadom a salátához (korábban azért nem, mert túl leveses a többi hozzávalóhoz képest és eláztatta volna a többit!), majd az öntettel ôvatosan elkeverem.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Én füstölt sajtot mindig teszek bele, a másik 2 változó. Ugyan ez a helyzet a vöröshagymával.