Velővel töltött, rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához (személyenként 2 darabhoz):
- 20 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- 1 kávéskanál só
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
- a sütéshez olaj
Töltelékhez:
- 60 dkg velő
- 6-8 dkg (liba)zsír
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg fekete erdei sonka vagy bármilyen más sonka
- só, bors, szerecsendió
Panírhozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Kicsit átforgatjuk a petrezselymet a hagymán, majd hozzáadjuk a velőt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A velőt lesütjük pár perc alatt a hagymás alapon.
Amíg a velős töltelék kihűl elkészítjük hagyományos módon a palacsintákat. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szokott módon, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A palacsinták alá, egyenként tegyünk folpackot. Az elkészült palacsintákra helyezünk pár sonka szeletet, majd a sonkára egyenletesen kenjünk a töltelékből. A folpack segítségével tekerjük fel jó szorosan a palacsintákat. Tegyük pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe a palacsintákat.
Panírozzuk hagyományos módon a palacsintákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd süssük ki bő, forró olajban.
Tipp:
Folpackba nem kötelező becsomagolni, de a segítségével szépen megtartja a formáját hűtőben és kicsit megdermed a palacsinta. Így könnyebb panírozni és sütés közben is szépen egyben marad a palacsinta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »