Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velővel töltött, rántott palacsinta recept

Velővel töltött, rántott  palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához (személyenként 2 darabhoz):

    • 20 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
    • 1 kávéskanál só
    • 4 dl tej
    • 1 dl szódavíz
    • a sütéshez olaj

    Töltelékhez:

    • 60 dkg velő
    • 6-8 dkg (liba)zsír
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg fekete erdei sonka vagy bármilyen más sonka
    • só, bors, szerecsendió

    Panírhozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • a sütéshez olaj

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

    Kicsit átforgatjuk a petrezselymet a hagymán, majd hozzáadjuk a velőt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A velőt lesütjük pár perc alatt a hagymás alapon.

    Amíg a velős töltelék kihűl elkészítjük hagyományos módon a palacsintákat. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szokott módon, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

    A palacsinták alá, egyenként tegyünk folpackot. Az elkészült palacsintákra helyezünk pár sonka szeletet, majd a sonkára egyenletesen kenjünk a töltelékből. A folpack segítségével tekerjük fel jó szorosan a palacsintákat. Tegyük pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe a palacsintákat.

    Panírozzuk hagyományos módon a palacsintákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd süssük ki bő, forró olajban.

    Tipp:

    Folpackba nem kötelező becsomagolni, de a segítségével szépen megtartja a formáját hűtőben és kicsit megdermed a palacsinta. Így könnyebb panírozni és sütés közben is szépen egyben marad a palacsinta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá