Velővel töltött, rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához (személyenként 2 darabhoz):
- 20 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- 1 kávéskanál só
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
- a sütéshez olaj
Töltelékhez:
- 60 dkg velő
- 6-8 dkg (liba)zsír
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg fekete erdei sonka vagy bármilyen más sonka
- só, bors, szerecsendió
Panírhozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Kicsit átforgatjuk a petrezselymet a hagymán, majd hozzáadjuk a velőt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A velőt lesütjük pár perc alatt a hagymás alapon.
Amíg a velős töltelék kihűl elkészítjük hagyományos módon a palacsintákat. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szokott módon, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A palacsinták alá, egyenként tegyünk folpackot. Az elkészült palacsintákra helyezünk pár sonka szeletet, majd a sonkára egyenletesen kenjünk a töltelékből. A folpack segítségével tekerjük fel jó szorosan a palacsintákat. Tegyük pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe a palacsintákat.
Panírozzuk hagyományos módon a palacsintákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd süssük ki bő, forró olajban.
Tipp:
Folpackba nem kötelező becsomagolni, de a segítségével szépen megtartja a formáját hűtőben és kicsit megdermed a palacsinta. Így könnyebb panírozni és sütés közben is szépen egyben marad a palacsinta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










