Túrós palacsinta László tanya módra recept
Hozzávalók:
- 14-16 db palacsinta
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Öntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
A tejet forraljuk fel, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A
palacsintákat megsütjük, majd túróval gazdagon megtöltjük, felsodorjuk és kettesével tányérokra fektetjük.
Végül vanília mártással megöntözzük.
Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









