Túrós palacsinta László tanya módra recept

Hozzávalók:
- 14-16 db palacsinta
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Öntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
A tejet forraljuk fel, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A
palacsintákat megsütjük, majd túróval gazdagon megtöltjük, felsodorjuk és kettesével tányérokra fektetjük.
Végül vanília mártással megöntözzük.
Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »