Túrós palacsinta László tanya módra recept

Hozzávalók:
- 14-16 db palacsinta
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Öntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
A tejet forraljuk fel, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A
palacsintákat megsütjük, majd túróval gazdagon megtöltjük, felsodorjuk és kettesével tányérokra fektetjük.
Végül vanília mártással megöntözzük.
Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »