Túrós palacsinta László tanya módra recept

Hozzávalók:
- 14-16 db palacsinta
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Öntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
A tejet forraljuk fel, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A
palacsintákat megsütjük, majd túróval gazdagon megtöltjük, felsodorjuk és kettesével tányérokra fektetjük.
Végül vanília mártással megöntözzük.
Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »