Túrós palacsinta László tanya módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 14-16 db palacsinta

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola

Öntet:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A töltelékhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.

A tejet forraljuk fel, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
A
palacsintákat megsütjük, majd túróval gazdagon megtöltjük, felsodorjuk és kettesével tányérokra fektetjük.
Végül vanília mártással megöntözzük.

Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.