Tejmentes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg finomliszt
- 3 dl totu folyékony állapotban (!)
- 1-1,5 dl szóda vagy buborékos ásványvíz
- 4 csipet cukor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk. Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben.
Vigyázz, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyd kicsit fakóra, mert kiszáradhat! Ha az egyik fele megsült, fordítsd meg, és süsd még kb. fél percig.
Keresd meg a kedvenc lekvárodat vagy csokis mogyorókrémed, töltsd meg és már ehető is!
Tipp:
Szereted a palacsintát, de nem fogyaszthatsz tejet? Akkor ez a recept pont neked való!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »