Hozzávalók:
Elkészítése:
Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk. Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben.
Vigyázz, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyd kicsit fakóra, mert kiszáradhat! Ha az egyik fele megsült, fordítsd meg, és süsd még kb. fél percig.
Keresd meg a kedvenc lekvárodat vagy csokis mogyorókrémed, töltsd meg és már ehető is!
Szereted a palacsintát, de nem fogyaszthatsz tejet? Akkor ez a recept pont neked való!