Tejmentes palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 dl totu folyékony állapotban (!)
  • 1-1,5 dl szóda vagy buborékos ásványvíz
  • 4 csipet cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk. Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!

Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben.

Vigyázz, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyd kicsit fakóra, mert kiszáradhat! Ha az egyik fele megsült, fordítsd meg, és süsd még kb. fél percig.

Keresd meg a kedvenc lekvárodat vagy csokis mogyorókrémed, töltsd meg és már ehető is!

Tipp:

Szereted a palacsintát, de nem fogyaszthatsz tejet? Akkor ez a recept pont neked való!