Szirnyiki–orosz palacsinta (tejmentesen) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg totu
- 6 evőkanál eritrit vagy xilit
- 1 vaniliarúd kikapart belseje vagy vaniliakivonat
- fél citrom reszelt héja és leve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A totut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a tojások sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük és egyneműsítjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáforgatjuk a totus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a totus lisztes keverékhez.
Felmelegítünk egy serpenyőt és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe a tésztából és ellapítjuk. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.
Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
Tipp:
Tejmentes palacsinta különlegesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










