Sült túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg amarántliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál eritrit
- csipet só
- kb 3,5 dl víz
A sütéshez:
- kókuszzsír
A töltelékhez:
- 1 bögre köles
- 2 bögre rizstej, kókusztej vagy víz
- 1 cs vanília ízű GM pudingpor
- 2-3 ek eritrit
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola (opcionális)
- citrom reszelt héja (opcionális)
- vanília kivonat (opcionális)
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- kókuszzsír
Az öntethez:
- 2 dl rizstej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vanília kivonat
- tetejére: porcukor
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk. Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük meg a palacsintákat. Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsintám lett.
Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest előre megfőzzükcsipet sóval. Jó puhára főzzük és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot és jó krémesre összedolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthető citromhéjjal, mazsolával.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a köles töltelékhez és óvatosan összekeverjük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral. Belerakjuk a kikent jénaiba úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a forró sütőben aranybarnára sütjük, 20-25 perc alatt.
5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »