Sült túrós palacsinta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg amarántliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál eritrit
- csipet só
- kb 3,5 dl víz
A sütéshez:
- kókuszzsír
A töltelékhez:
- 1 bögre köles
- 2 bögre rizstej, kókusztej vagy víz
- 1 cs vanília ízű GM pudingpor
- 2-3 ek eritrit
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola (opcionális)
- citrom reszelt héja (opcionális)
- vanília kivonat (opcionális)
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- kókuszzsír
Az öntethez:
- 2 dl rizstej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vanília kivonat
- tetejére: porcukor
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk. Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük meg a palacsintákat. Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsintám lett.
Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest előre megfőzzükcsipet sóval. Jó puhára főzzük és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot és jó krémesre összedolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthető citromhéjjal, mazsolával.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a köles töltelékhez és óvatosan összekeverjük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral. Belerakjuk a kikent jénaiba úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a forró sütőben aranybarnára sütjük, 20-25 perc alatt.
5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.