Spirál palacsintatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 70 g cukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaj
- 30 ml tej
- 65 g finomliszt
- 10 g cukrozatlan kakaópor
Palacsinta:
- 180 g finomliszt
- 35 g cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 260 g tej
- 160 g víz
- 25 g olaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 90 g porcukor
- 150 g görög joghurt
- 250 g habtejszín
Elkészítése:
Alap:
A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ezután beledolgozzuk a tejet, mézet és a felolvasztott, majd visszahűtött vajat. Végül egy habverővel beleforgatjuk a liszt-kakakópor keverékét is.
Egy 22 cm-es tortafomát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Palacsinta:
A hozzávalókból csomómentes tésztát keverjünk, melyet 20-30 percig pihentetünk.
Az első palacsinta sütése előtt kissé kikenjük olajjal a palacsintasütőt, majd közepes lángon vékony palacsintákat sütünk a tésztából.
Krém:
A mascarponét, joghurtot és a porcukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt folyékonyan és stabil krémet keverjünk belőle magas fokozaton.
Összeállítás:
A kakaós lapot egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük és megkenjük egy vékony rétegben krémmel. Magunk elé veszünk egy palacsintát és megkenjük a teljes felületét egy kevés krémmel, majd félbe hajtjuk és így is megkenjük, majd újra félhe hajtjuk és újra megkenjük. Ezt a műveletet megismételjük még két palacsintával.
Az így kapott három palacsintát magunk elé tesszük egy csíkban és feltekerjük csiga alakban. A kapott roládot az alap közepére helyezzük. A többi palacsintát is megtöltjük ugyanilyen módon és a rolád köré ragasztjuk folytatólagosan addi, amíg fér még az alapra (nekünk csak 3 darab palacsinta maradt ki).
Pár órán át pihentetjük, majd tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »