Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spirál palacsintatorta recept

Spirál palacsintatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 70 g cukor
    • 1 evőkanál méz
    • 20 g vaj
    • 30 ml tej
    • 65 g finomliszt
    • 10 g cukrozatlan kakaópor

    Palacsinta:

    • 180 g finomliszt
    • 35 g cukrozatlan kakaópor
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 260 g tej
    • 160 g víz
    • 25 g olaj

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 90 g porcukor
    • 150 g görög joghurt
    • 250 g habtejszín

    Elkészítése:

    Alap:

    A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ezután beledolgozzuk a tejet, mézet és a felolvasztott, majd visszahűtött vajat. Végül egy habverővel beleforgatjuk a liszt-kakakópor keverékét is.

    Egy 22 cm-es tortafomát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Palacsinta:

    A hozzávalókból csomómentes tésztát keverjünk, melyet 20-30 percig pihentetünk.

    Az első palacsinta sütése előtt kissé kikenjük olajjal a palacsintasütőt, majd közepes lángon vékony palacsintákat sütünk a tésztából.

    Krém:

    A mascarponét, joghurtot és a porcukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt folyékonyan és stabil krémet keverjünk belőle magas fokozaton.

    Összeállítás:

    A kakaós lapot egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük és megkenjük egy vékony rétegben krémmel. Magunk elé veszünk egy palacsintát és megkenjük a teljes felületét egy kevés krémmel, majd félbe hajtjuk és így is megkenjük, majd újra félhe hajtjuk és újra megkenjük. Ezt a műveletet megismételjük még két palacsintával.

    Az így kapott három palacsintát magunk elé tesszük egy csíkban és feltekerjük csiga alakban. A kapott roládot az alap közepére helyezzük. A többi palacsintát is megtöltjük ugyanilyen módon és a rolád köré ragasztjuk folytatólagosan addi, amíg fér még az alapra (nekünk csak 3 darab palacsinta maradt ki).

    Pár órán át pihentetjük, majd tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek