Hozzávalók:
Alap:
Palacsinta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ezután beledolgozzuk a tejet, mézet és a felolvasztott, majd visszahűtött vajat. Végül egy habverővel beleforgatjuk a liszt-kakakópor keverékét is.
Egy 22 cm-es tortafomát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A hozzávalókból csomómentes tésztát keverjünk, melyet 20-30 percig pihentetünk.
Az első palacsinta sütése előtt kissé kikenjük olajjal a palacsintasütőt, majd közepes lángon vékony palacsintákat sütünk a tésztából.
A mascarponét, joghurtot és a porcukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt folyékonyan és stabil krémet keverjünk belőle magas fokozaton.
A kakaós lapot egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük és megkenjük egy vékony rétegben krémmel. Magunk elé veszünk egy palacsintát és megkenjük a teljes felületét egy kevés krémmel, majd félbe hajtjuk és így is megkenjük, majd újra félhe hajtjuk és újra megkenjük. Ezt a műveletet megismételjük még két palacsintával.
Az így kapott három palacsintát magunk elé tesszük egy csíkban és feltekerjük csiga alakban. A kapott roládot az alap közepére helyezzük. A többi palacsintát is megtöltjük ugyanilyen módon és a rolád köré ragasztjuk folytatólagosan addi, amíg fér még az alapra (nekünk csak 3 darab palacsinta maradt ki).
Pár órán át pihentetjük, majd tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.